"Je hoeft helemaal niets te doen, alles rust al in Zijn!"

Zijnsoriëntatie

Dit spirituele en westerse pad van levenskunst werd in de jaren '80 ontwikkeld door Hans Knibbe (°1949). Van oorsprong klinisch psycholoog, raakte hij gaandeweg geboeid door het Tibetaanse Dzogchen boeddhisme, dat nu zijn belangrijkste inspiratiebron is. Hij is de oprichter van de School voor Zijnsoriëntatie in Utrecht.

Met Zijnsoriëntatie wordt letterlijk bedoeld: je oriënteren op Zijn, de altijd aanwezige gronddimensie van het bestaan. Tegelijk is het pragmatisch en toepasbaar op je dagelijkse leven.

Alles wat bestaat is een vorm van Zijn. Wanneer je je dat bewust bent, raak je contactvol aanwezig in het Nu. De mallemolen van streven en vermijden, die altijd naar toekomst of verleden wijst, heeft je niet langer in de greep. Deze open ruimte van Zijn blijkt intrinsiek vrij te zijn van al je patronen, gevoelens en gedachten. Je komt in contact met inspiratie, kracht en levenslust.

Het vraagt moed om gelukkig te zijn

In Zijnsoriëntatie gaan spirituele beoefening en elementen van psychologie/psychotherapie hand in hand. De spirituele bron – de non-duale grond – is zowel het begin als het eindpunt. Je leert mediteren, je komt op het spoor van je wijsheidsgeest die hoe dan ook in jou leeft, en je brengt je energie tot stroming. Daarnaast leer je ook de patronen van je gewoontezelf kennen. Je doet diepgaand zelfonderzoek en krijgt inzicht in jouw eigen psychologische ontwikkeling. Het doel hiervan is om te ontdekken hoe jij je leven vanuit vrijheid vorm wilt geven.

Niet naar liefde zoeken, maar liefde zijn...

De mogelijkheid van je geest om te ‘rusten in Zijn’ biedt je een geweldig uitgangspunt om je leven tot vervulling te brengen: in relaties, werk en maatschappelijke betrokkenheid.

Je leert de knop omdraaien van de stand 'overleving' naar de stand 'straling'. Het brengt rust, warmere relaties en een onverwoestbaar vertrouwen dat alles zijn plek vindt, ook verdriet.

Het vergt tijd en inzet om dit pad te lopen. Het is een diepgaand proces en staat in die zin haaks op het flitsende en oplossingsgerichte van onze tijdsgeest.
Ik kan het iedereen hartsgrondig aanraden!

Meer info op de website http://www.schoolvoorzijnsorientatie.nl/

Op deze link vind je de documentaire 'Thuiskomen'. Over het leven en werk van Hans Knibbe:

https://www.youtube.com/watch?v=Fe96wZ5Z0N

In dit interview legt Hans Knibbe uit waarom gezonde zelfliefde zo nodig is:


Begijnhof 17
8000 Brugge

Tel: 0474 406 128
Email: trrr@telenet.be

Praktijk voor Zijnsgeoriënteerde Levenskunst - Trees Dewever

Schrijf je in op de Nieuwsbrief
Privacybeleid

In het prachtige Begijnhof vlakbij het Minnewater, een stiltegebied midden de stad.