Skip to content

Informatie

Trees Dewever

Ik werkte een loopbaan lang als stafmedewerker in cultureel-artistieke organisaties in Gent, Antwerpen en Brussel. Mijn kunstminnende hart vertoefde graag tussen kunstenaars en hun zoektocht naar het ware, het schone en het goede.

Mijn eigen queeste bracht me op het pad van zelfontwikkeling en body work. Ik hield me intensief bezig met alternatieve gezondheidszorg en diverse vormen van massage. Ik werd Rebalancing lichaamstherapeute, startte mijn praktijk in het centrum van Brussel en verhuisde in 2004 naar het Begijnhof van Brugge.

Omdat ik meer en meer merkte dat veel fysieke ongemakken en stress gerelateerd zijn aan psychologische patronen, verschoof mijn interesse naar psychotherapie, meditatie, boeddhisme en de werking van de mind.

Het was uiteindelijk Zijnsoriëntatie die mij raakte en alles samenbracht wat ik belangrijk vond.

Dit spirituele levenskunstpad glanst van alle dingen waar ik van hou: schoonheid, diepte, scherpzinnigheid, sensibiliteit, nuchterheid en een prettig gestoorde lichtheid.

Ik startte in 2006 de driejarige basistraining in de School voor Zijnsoriëntatie in Utrecht. Daarna volgde ik de vakopleiding Zijnsgeoriënteerd begeleider, trainer, leraar, die ik met vrucht beëindigde in 2017.

Ik ben lid van de Beroepsvereniging van Zijnsgeorienteerde Leraren en was tien jaar actief in Zijnsoriëntatie Vlaanderen. Ik volg nog steeds retraites, nascholing en supervisie.

Hans Knibbe is mijn leraar en mentor.

Mijn leven is er lichter, blijer en zachter door geworden. Een kwaliteit die ik graag wil delen met mensen. Want het is grote kunst om op je gemak te zijn met ongemak, en liefde en wijsheid te zien in alles wat zich ontvouwt in het leven.

Dat wil ik samen met jou beoefenen.

Praktijk voor Zijnsgeoriënteerde Levenskunst - Trees Dewever

Contact

Trees Dewever
Praktijk voor Zijnsgeoriënteerde Levenskunst

Begijnhof 17
B- 8000 Brugge

Email
trrr@telenet.be

Telefoon
vast +32 (0)50 61 28 30
mobiel +32 (0)474 406 128

Btw
BE 0534.379.433

Rekeningnummer
Iban : BE23 0011 8590 2091
Bic : GEBABEBB

Praktijk voor Zijnsgeoriënteerde Levenskunst - Trees Dewever

Begijnhof Brugge

Wat een cadeau om in het ‘Prinselijk Begijnhof ten Wijngaarde’ te kunnen wonen en werken!

Samen met mij zijn velen geraakt door de sereniteit en de schoonheid van de site, die nog altijd een stilteplek is midden de stad. Het begijnhof is gesticht in de 13° eeuw en werd in 1998 uitgeroepen tot cultureel werelderfgoed door de Unesco. Rond het grote binnenplein ligt de kerk, het klooster van de zusters benedictinessen, het Begijnhofmuseum en een reeks witte huisjes uit de 17° en 18° eeuw, bewoond door vrouwen. De laatste begijn overleed rond 1930, maar de kloosterzusters bewaken er nog altijd het historische, contemplatieve karakter.

Mijn praktijk en de Minnezolder in het huis nr. 17 kijken niet uit op het grote binnenplein, maar liggen in ‘het staartje’, een doodlopende wegel die uitgeeft op het plein. Het is een voorrecht om op deze plek spiritualiteit en levenskunst in al zijn facetten een eigentijdse invulling te geven.

De poorten van het begijnhof sluiten elke dag om 18u30 en parkeren is niet eenvoudig.

Praktijk voor Zijnsgeoriënteerde Levenskunst - Trees Dewever

Plan, wegbeschrijving, parkeren

Plan Praktijk Trees Dewever


Download Route

Literatuur en links

Ik schreef een aantal columns in De Cirkel, Tijdschrift voor Zijnsoriëntatie en ook mijn afstudeerscriptie ‘Relatie is gevaarlijk’ werd gepubliceerd.

Een aantal columns werden online gepubliceerd op Psychotherapeuten-info.be

Lees mijn blog

Aanbevolen literatuur:

  • H. Knibbe, 2018. Gezonde Zelfliefde. Waarom het nodig is en hoe je dit kunt beoefenen. Asoka
  • H. Knibbe, 2014. Zie, je bent al vrij!. Schets van een non-duaal pad. Asoka
  • Chögyam Trungpa. Het pad is het doel. Over de beginselen en valkuilen van meditatie. Karnak.
  • Welwood J. Liefde geven, liefde ontvangen (Perfect Love, Imperfect Relationships), Ten Have en De psychologie van de ontwaking. Servire
  • Rinpoche M. Y. Je leven een bron van vreugde. Servire
  • Sue Johnson, 2008, Houd me vast. Kosmos (relatietherapie)
  • Verhaeghe Paul, 2018, Intimiteit. De Bezige Bij

Links

Praktijk voor Zijnsgeoriënteerde Levenskunst - Trees Dewever

Wat anderen zeggen…

“Dank je wel, lieve Trees, voor je compassie en liefdevolle inzet.”

– Geert, mail van 14/11/14

“De oefeningen in groepjes zijn voor mij heel waardevol. In relatie met de ander komen er aspecten naar boven die ik tijdens de meditatie in mijn eentje niet tegenkom. Ik word uit mijn veilige cocon gehaald. Maar de strengheid naar mezelf en anderen is zachter geworden. Dat voel ik in mijn dagelijkse leven.”

– Ann, reflectie Open-in-relatie groep 2017

“Ik kan me beter afstemmen op het liefdesveld in en om me heen. Ik herken sneller blokkades en overtuigingen die in het verleden beperkend waren omdat ik erin geloofde. Ik heb nu de keuze om er iets mee te doen of niet. Ik voel me al wat lichter, vrijer en blijer…”

– Bérénice, reflectie Open-in-relatie groep 2017

“Vanuit het diepst van mijn hart wil ik je bedanken voor het afgelopen anderhalf jaar. De zaken die ik met jou besproken heb en vooral het gevoel van wijdte die ik bij jou ervaren heb, zijn een geschenk voor me. Elke dag opnieuw voel ik dat ik een eerder angstig DNA heb, maar dat ik er eigenlijk ook mee kan leven. Ik vind jou een heel wijze vrouw, iemand die met zoveel wijsheid en speelsheid in het leven staat.”

– Charlotte, mail van 29/4/14

“Trees, ik wil je nog eens bedanken dat ik samen met jou op pad kon gaan. Het was neerdalen in mezelf, naar mijn meest stille en intieme plek… Ik ontmoette er mijn hardheid, mijn pijn, maar ook mijn warmte en zachtheid. Dat ontroerde mij. Bedankt voor jouw bezieling, jouw wijsheid.”

– Miet, dankkaartje van 11/8/13

“Ik wil je graag danken voor je warme steun en mededogen, zodat ik mijn diep weggestopt verdriet kon toelaten. Dank om mij vanuit mijn crisis en wanhoop opnieuw verbonden te voelen met mijn diepste kern. Ik ben dankbaar om dit alles.”

– Chris E., evaluatie coaching 14/8/12

“Beste Trees, ik heb jou zacht en mild, recht door zee en heel nabij ervaren.
Vooral die lichte speelsheid in de oefening die we deden heeft me doen realiseren dat er in mijn leven zoveel zwaarte was. Jouw inbreng heeft me doen inzien dat ik die ballast niet langer met me mee moet sleuren. Jij hebt me ertoe gebracht dat ik mijn angst helemaal van mij heb gemaakt. Duizendmaal dank! Ik leef mijn lichtheid en speelsheid nu heel bewust.”

– Chris, mail van 29/5/12

“Ik heb het gevoel, Trees, dat je mij in de voorbije periode handvatten hebt aangereikt om anders naar mezelf, en daardoor ook naar mijn omgeving te kijken. Misschien komt het er op neer dat ik meer vrede heb met mezelf, en dat laat zich ook voelen in mijn contact met anderen. Ik kan de zachtheid meer aanwezig laten zijn, en dat stemt me blij.”

– Chris E., 3 maart 2012

“Ik volgde al heel wat meditatiecursussen, maar wat jij aanreikt gaat dieper en is tegelijk praktischer. Ik heb er veel aan gehad.”

– Ann, meditatiecursus maart 2010

“Ja, ik vind hetgeen je doet heel mooi, dus ik maak graag ‘n beetje reclame voor jou in de apotheek !”

– A’lies H., febr. 2011


Begijnhof 17
8000 Brugge

050 61 28 30
0474 406 128
Email: trrr@telenet.be
Praktijk voor Zijnsgeoriënteerde Levenskunst - Trees Dewever

Schrijf je in op de Nieuwsbrief
Privacybeleid

In het prachtige Begijnhof vlakbij het Minnewater, een stiltegebied midden de stad.

Scroll To Top