"Laat je verhaal onaf zijn.
Leef geschiedenisloos, in de onbegrensde ruimte van Nu."

Meditatie

Meditatie is de basis van diep zelfonderzoek. In Zijnsgeoriënteerde meditatie laat je het licht schijnen in jouw bewustzijn. Je leert wakker, helder en liefdevol aanwezig te zijn bij alles. Zonder te oordelen en alle goed-fout hokjes overstijgend. Het is alle pantsering laten smelten en onbezorgd rusten in non-duale openheid. 'Bringing the mind home', zoals de boeddhisten zeggen.

Je gedachtes slepen je van hot naar her. Door de kunst van stil verwijlen leer je daar niet in mee te gaan (Hans Knibbe).

Zonder het stil te maken en ruimte te maken voor wat in jou leeft, ben je overgeleverd aan de waan van de dag. Door te leren mediteren maak je om te beginnen een pas op de plaats. Je leert zien waar je jezelf beperkt of wat je vermijdt. Maar je leert ook zien dat je zoveel ruimer en liefdevoller bent dan je angsten, gedachten, overtuigingen.

Als je gaat zitten in Zijn leer je de baas worden over jezelf en ben je voor iedereen van grotere betekenis (Hans Knibbe).

Zijnsmeditatie heeft een eigen structuur ontwikkeld. Houding en motivatie zijn de start van elke meditatie. De uitnodiging is om tot diepe ontspanning en rust te komen, tot 'niet-doen', waardoor je vanzelf zinkt in jouw natuurlijke, open en non-duale  liefdesaard. In Nederland leerde ik dat 'wakkerte' en 'lekkerte' belangrijke aspecten zijn van meditatie. Daar sluit ik me graag bij aan. Het gaat over zorgeloos ontspannen en genieten, zicht krijgen en stuurmanschap ontwikkelen over je snelle en actieve geest, over stil verwijlen. Dan kan er ruimte ontstaan. Zachte, zalige ruimte die mildheid, helderheid en liefde laten oplichten. Het is thuiskomen bij jezelf, in verbondenheid met al het bestaande. Het zijn de kwaliteiten van jouw oorspronkelijke Zijnsaard. Visualisaties  helpen om deze ruimte te ontsluiten, die meestal aan ons zicht onttrokken is.

Zitmeditaties worden regelmatig afgewisseld met bewegende meditatie. Er wordt veel aandacht besteed aan 'grounding' en energetisch-fysiek fijnzinniger worden. Er zijn deelrondes, onderricht en uiteraard veel stilte.

Het boek 'Zitten in Zijn', de kunst van meditatie van Hans Knibbe (Asoka, 2020) is verdiepend studiemateriaal.

Bekijk de Kalender voor het aanbod.

Praktijk voor Zijnsgeoriënteerde Levenskunst - Trees Dewever

Meditaties om te beluisteren

Deze meditaties kunnen ondersteunend zijn en richting geven, vooral voor starters. De finesses van Zijnsmeditaties leer je best in contact met een leraar en daarom is het raadzaam de lessenreeks 'Zitten in Zijn' te volgen, ontwikkeld door Hans Knibbe. Meer info lees je in het gelijknamige boek (Asoka).

Individuele coaching

Bij Zijnsgeoriënteerde leraren ben je welkom met alle problematieken die spelen in je leven. Misschien merk je dat niet alles stroomt in je leven, of dat je relaties met mensen eerder conflictueus of spanningsvol zijn. In een veilige en zorgzame setting leer je hoe je functioneert en communiceert. Je wordt je bewuster van je defensiemechanismen en je krijgt zicht op je eigen levensloop en psychologische ontwikkeling. Je ontdekt wat jou afremt om helemaal jezelf te zijn en vrij en contactvol in het leven te staan. Je ontwikkelt de kracht om je eigen kwaliteit, kleur en liefde te leven.

Het beoefenen van goede zelfzorg en gezonde zelfliefde is hierin cruciaal.

Op spiritueel vlak leer je contact maken met je natuurlijke, vrije aard. Je leert basale goedheid en liefde herkennen als jouw grond. Via meditatie leer je vertrouwend rusten en gronden. Je ontdekt dat je geest zoveel ruimer is dan je denken. Jezelf openen naar de volstrekte openheid van Zijn is niet zo moeilijk. Het is de ruimte waar alle pijn en gebrokenheid zijn plek vindt. We hebben er allemaal een intuïtie van: het is volkomen gemak, waar alle gevecht is opgegeven...

Zijnsgeoriënteerde begeleiding is geen eerstelijnshulp of psychische hulpverlening en evenmin wereldvreemde esoterie. Het is een diepgaand spiritueel pad van levenskunst, dat al het moois van oosterse wijsheid en westerse psychologie, lichaam en geest samenbrengt. Het is jezelf nabij zijn, worden wie je van oorsprong bent en dat is veel ruimer, pittiger en liefdevoller dan hoe je jezelf voelt of denkt. Het is nabij en liefdevol leren zijn naar de ander en de wereld.

Niet halen maar stralen...

De inzichten die verschijnen zijn toepasbaar op het leven dat je leidt (of lijdt). Boeddhistische wijsheden worden in een relationele, westerse context geplaatst. Je leert mediteren en je lichaam beter bewonen. Je leert voelen en ontdekken wat voor jou waardevol is en wat niet.

Ik reik je een andere houding aan t.a.v. je problemen, waardoor ze lichter en minder pijnlijk worden. Want hoe je omgaat met ongemak en pijn is wellicht een hogere kunst dan het nastreven of vasthouden van geluk.

Houding is belangrijker dan inhoud.

In een eerste vrijblijvend en kosteloos gesprek bekijken we of een begeleidingstraject nuttig kan zijn. Als jij besluit om verder te gaan engageer je je voor min. 5 sessies. Zo leer je de basis skills van meditatie en krijg ik de kans om je psychologische structuur te leren kennen. Daarna volgt een gezamenlijke evaluatie en kan je er voor kiezen om een langer begeleidingstraject aan te gaan. Of je kan trainingen in kleine groep volgen. In relatie met andere mensen word je gespiegeld in al je defensies én schoonheid.

De sessies vinden plaats in een geïnspireerde, meditatieve setting. In de eeuwenoude stilte van het prachtige Begijnhof.

Naast meditatieve oefeningen is psychologisch onderzoek onderdeel van de sessie.

Enkel op afspraak: reserveren op 0474 406 128 of via email

Prijs: € 70 voor 75'
Vermindering bespreekbaar voor mensen met laag inkomen. Vraag ernaar.

Trainingen in kleine groep

'Alle werkelijke leven is ontmoeting'. Dat is het motto van de trainingen. We trainen in een veilige omgeving die ons toelaat gewoonweg onszelf te zijn. We ervaren hoe heerlijk het is om programmaloos en onverdedigd te zijn. We staan stil bij onze gevoelens, noden en aannames in de directe omgang met onze groepsgenoten. Je engageert je voor een langere periode en merkt daarbij hoe je steeds meer op je gemak geraakt met jezelf en de mensen rondom jou. Hoe je zachter wordt en liefde herkent in alles.

Niet halen, maar stralen

Je leert enorm veel van deze bijeenkomsten. Je ziet de worstelingen bij de ander en merkt hoe hij/zij je spiegelt in jouw manier van zijn. Er wordt een sterk veld van inspiratie en verbinding gecreëerd. Je leert je vrije aard herkennen en herinneren, om van daaruit passende antwoorden te verzinnen. Je raakt losser van je gewoonte-zelf, dat altijd op weg is van A naar Beter. Je creëert ruimte in je geest en leert wennen aan je natuurlijke, spontane liefdesaard.

Kan jij liefde zijn waar de wereld liefdeloos is ?

Afhankelijk van het thema van de groep staan we stil bij jouw persoonlijke thema's (padcoaching), of leren we de Zijnsvisie te doorgronden en mild te zijn naar onszelf (Gezonde Zelfliefde). In meditatiereeksen staan we samen stil bij de finesses en diepgang van de Zijnsgeorienteerde meditatiepraktijk.

Zie de kalender.

Studenten die wensen deel te nemen aan deze groepen, is een basiskennis van Zijnsoriëntatie via individuele coaching of meditatiebeoefening aangeraden. Voor meditatiegroepen is geen voorkennis vereist. Ze worden gezien als introductie voor dit levenskunstpad.
Daarnaast zijn er af en toe introductiedagen of aparte retraites.

Relatiebegeleiding voor koppels

Relatiesessies laten een frisse wind door je relatie waaien. Is er de intentie en de behoefte om jullie relatie meer diepgang te geven, de verbinding te intensifiëren en de geschillen te onderzoeken, dan zijn jullie welkom. Is er sprake van een crisis, dan leren jullie om daarmee om te gaan.

Je leert een taal en een manier van communicatie ontwikkelen die recht doet aan je eigen verlangens en noden én die de ander intact laat in zijn / haar eigenheid en onvolkomenheden. Vaak gaat het over de spanning tussen het verlangen naar meer autonomie of juist meer verbinding.

Het appèl van een betekenisvolle relatie is om jezelf kenbaar te maken, precies zoals je bent, maar toegewend naar het contact en bereid tot communicatie. Een geweldloze, open communicatie zonder verborgen agenda's. Dat is nog niet zo gemakkelijk. Want hoewel iedereen ontzettend verlangt naar liefde is er ook veel angst en verzet.

Zoek niet naar liefde, maar naar alle hindernissen in jezelf die je verhinderen om lief te hebben. (Rumi)

Zijnsgeoriënteerde relatiebegeleiding verliest zich niet in wat er allemaal is misgegaan. Je maakt een doortocht naar liefde als je spirituele essentie. Je leert ontspannen in je eigen liefdesaard. Je krijgt oog voor de liefdesaard van je partner en wat de relatie nodig heeft om vervullend te zijn.

Liefde ontsluit liefde.

Na een gezamenlijke intake kan je kiezen om enkele individuele gesprekken te hebben, indien dit wenselijk of nodig is.

Mijn begeleiding is geënt op Zijnsoriëntatie en geïnspireerd door EFT (emotionally focused therapy)

Enkel op afspraak: reserveren op 0474 406 128 of via mail

Prijs: €85 voor 90'

Massage

Hoewel ik mijn massagepraktijk afbouw, vind ik het zonde om al die ervaring onbenut te laten. Mijn harmoniserende oliemassages zijn ondersteunend in een traject van zelfontwikkeling en gewoon heerlijk! Het is weldadig om diep in je lichaam te zakken, los te laten en te genieten. Je ontwikkelt meer lichaamsbewustzijn en je leert op een liefdevolle manier intiem te zijn met je hele zijn. Het is diep ontspannend op mentaal en fysiek niveau. Je wordt uitgenodigd om je aandacht te verplaatsen van het denken naar het voelen. Mensen krijgen vaak het gevoel dat ze samenvallen met hun hele wezen - het voelt als heel. Na 20 jaar ervaring ontwikkelde ik mijn eigen 'magic touch', na tal van opleidingen in binnen- en buitenland, waaronder Rebalancing. Met gedegen vakkennis en pure, essentiële oliën, gun ik jou de weldaad van een kunstige aanraking! Cadeaubons te verkrijgen op aanvraag.

Prijs individueel: €70 voor 60'

Prijs leermiddag met partner: €185 voor 2 pers / 3 uren / versnaperingen inbegrepen.

Teambuilding / Lezingen

Mijn aanbod voor organisaties in werk, scholen, zorginstellingen en socio-culturele instellingen varieert van lezingen, coaching en workshops rond meditatie, stressbeheer en Zijnsgeoriënteerde levenskunst.

Thema's:

  • Hoe kan ik burn-out vermijden?
  • Hoe ga ik om met faalangst en stress?
  • Zijnsoriëntatie: een hedendaags spiritueel levenskunstpad, met veel psychologische kennis.
  • Het hoe en waarom van meditatie.
  • Mindful movements: eenvoudige relaxatietechnieken.

Coaching in culturele organisaties en artistieke creatieprocessen

Vanuit mijn culturele achtergrond vind ik het fijn om mensen te coachen in creatieprocessen en in de frictie van samenwerking. Daar waar stagnatie en weerstand optreden, onderzoeken wat wil geboren worden. Improviseren met de vrijheid van een open spirit.

Teambuilding

Een mix van wellness en wijsheid via eenvoudige ontspanningsoefeningen en meditatie.

Ik werkte al voor mutualiteiten, vormingsinstellingen, bedrijven, socio-culturele en psychotherapeutische organisaties.


Begijnhof 17
8000 Brugge

Tel: 0474 406 128
Email: trrr@telenet.be

Praktijk voor Zijnsgeoriënteerde Levenskunst - Trees Dewever

Schrijf je in op de Nieuwsbrief
Privacybeleid

In het prachtige Begijnhof vlakbij het Minnewater, een stiltegebied midden de stad.