Kalender

Deelnemen aan een workshop is leuk, verdiepend en geeft je tijd en ruimte om nieuwe vaardigheden te integreren in je leven.

Je wordt gespiegeld in hoe jij omgaat met jezelf en de ander.

Alles
  • Alles

Over mijn boek ZIJNSVERGETELHEID

Een vraaggesprek met Vera Delbeke, Korf Brugge

Datum:
Maandag 13 maart 2023

Tijdstip:
om 17u30

Locatie:
De Korf, Naaldenstraat 4, Brugge
(De Korf is een gezellige ontmoetingsplek en bijhuis van De Republiek)

Prijs:
5€ standaardprijs, drankje inbegrepen

Inhoud:
Avansa Brugge, waar ik al jaren lesgever ben, vroeg me iets te vertellen over mijn boek Zijnsvergetelheid. Ik vroeg Vera Delbeke, vormingswerker en therapeut, om het boek te lezen en hierover met mij in gesprek te gaan. In het boek bundelde ik mijn ruime ervaringen van 20 jaar werken met mensen, eerst als lichaamstherapeute en meditatieleraar en daarna als leraar Zijnsoriëntatie. Ik vraag me af waarom we vergeten zijn dat we geworteld zijn in een groter geheel, in wat ik Zijn noem. Het is de enige plek waar diepe ontspanning te vinden is. Maar ik zal ook getuigen over eigen pijnlijkheden en waarom het kindverleden zo’n invloed heeft op ons leven. Mijn passie om meer psychologisch en spiritueel welzijn te integreren in het dagelijkse bestaan, klinkt erin door. En hoe ik op het pad van Zijnsoriëntatie gelukkig werd…
Er is gelegenheid om na te praten en mijn boek aan te schaffen.

Inschrijven
via Avansa Brugge: 050 33 01 12 of via deze link:

ZITTEN IN ZIJN

Zijnsgeoriënteerde retraite- en meditatiedag

Datum:
Zondag 2 april 2023

Tijdstip:
van 10u30 tot 17u
Er is een uur middagpauze. Breng eventueel je lunch mee.

Locatie:
Minnezolder, Begijnhof 17 - Brugge

Prijs:
75€, koffie, thee, koekjes, water inbegrepen / 135€ met een partner

Inhoud:
Een dag om je terug te trekken uit je dagelijkse leven. Je geest te onderzoeken, want het is je geest die bepalend is of je de gebeurtenissen in je leven vertaalt als wijsheid of ellende. Je kan er een dag mee oefenen, en door stilte, afstemming en vertrouwen breng je je gedreven, op-weg-zijnde geest thuis. Het is gewoon zitten, zitten in Zijn. Of bewegen, bewegen in Zijn, want het lichaam speelt ook mee. Meditatie is niet iets van het hoofd. De ruimte in je geest verkennen is lijfelijk te ervaren als diepe ontspanning. Het is de moed hebben om controle los te laten, op je gemak te leren zijn met ongemak. En te vertrouwen op wijsheid en liefde die alom aanwezig zijn. Daar nemen we die dag alle tijd voor en zet ik mijn vakmanschap in om ongekend vredige ruimtes in je geest wakker te kussen. We ontdekken wat ons belemmert om nu al helemaal open, vrij en gelukkig te zijn. Geluk als een vorm van sereniteit en welbevinden waarin alle emoties welkom zijn, ook verdriet.
Ook mensen met weinig ervaring zijn welkom.

Werkvormen: zittende en bewegende meditatie, stiltemomenten en deelrondes, mogelijkheid om vragen te stellen.

Inschrijven
Via mail naar trrr@telenet.be. Nadien krijg je een bevestiging en betalingsverzoek.

Betalingsvoorwaarden
Bij annulering wordt geen terugbetaling voorzien, vanaf 1 week voorafgaand aan de cursus.

ZIJNSVERGETELHEID

Een boek van Trees Dewever

Datum:
De boekvoorstelling vond plaats op zondag 27 november 2022 in de Magdalenakerk in Brugge.

Tijdstip:

Locatie:

Prijs:
20€, te koop in de betere boekhandel of via Bol.com

Inhoud:
Zijnsvergetelheid is een essayistische verhalenbundel over het grote en het kleine ‘zijn’. Een persoonlijk onderzoek over hoe het menselijke falen en de allesomvattende liefde onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Over hoe het zover is kunnen komen dat we vergeten zijn dat we ingebed zijn in het grotere geheel, in Zijn.
In dit boek schuw ik mijn eigen pijnlijkheden niet en beschrijf ik hoe die doorwerkten in mijn leven. Het gaat over de kunst om op je gemak te leren zijn met ongemak. Om basale goedheid en wijsheid te zien in alles wat zich ontvouwt in het leven. Hoe leiden psychologisch en spiritueel welzijn tot een goed leven? Zijnsvergetelheid is een diep onderzoek van de menselijke geest. En hoe het aanboren van ruimere gebieden in je geest je zachter en contactvoller maken. Met jezelf, met alle menselijke en niet-menselijke leven.

Uitgeverij Elikser, Trees Dewever, 2022
ISBN: 978 946365 486 9


Begijnhof 17
8000 Brugge

Tel: 0474 406 128
Email: trrr@telenet.be

Praktijk voor Zijnsgeoriënteerde Levenskunst - Trees Dewever

Schrijf je in op de Nieuwsbrief
Privacybeleid

In het prachtige Begijnhof vlakbij het Minnewater, een stiltegebied midden de stad.