Skip to content

Kalender

Deelnemen aan een workshop is leuk, verdiepend en geeft je tijd en ruimte om nieuwe vaardigheden te integreren in je leven.

Je wordt gespiegeld in hoe jij omgaat met jezelf en de ander.

Alles
  • Alles
  • Zijnsoriëntatie

ONLINE MEDITATIES

3x per week, rust- en inspiratiemomenten van een half uur

Datum:
maandag van 9u30 tot 10u
woensdag van 19u tot 19u30
vrijdag van 9u30 tot 10u

van woensdag 1 april t.e.m. vrijdag 1 mei 2020

Tijdstip:
Telkens een half uur. Meld je 5' vooraf aan.
De meditaties staan op zichzelf, er is geen interactie.

Locatie:
Meedoen?
Stuur een mail naar trrr@telenet.be. Daarna krijg je meer info over de online sessie. Dat gaat gemakkelijker dan je denkt!

Prijs:
€5 per sessie. Je bepaalt zelf wanneer en voor hoeveel sessies je betaalt.

In deze hectische tijden begeleid ik stilte- en inspiratiemomenten die rust en gronding kunnen bieden. Het zal je versterken om ‘thuis’ te blijven bij jezelf. Ik zal werken rond indalen, aarden en kalm blijven bij al wat speelt. Door liefdevol en stil bij jezelf te zijn, bij je lichaam, je gedachten en emoties, verdwijnt de drive om er ‘iets mee te doen’ vanzelf. Mentale hectiek gaat smelten en verandert in een melodie die licht en draaglijk is. Vanuit een bredere Zijnsview gaan we zien dat alles wat verschijnt, incl. spanning en angst, wijze en levensbeschermende bewegingen zijn van de open, non-duale ruimte van Zijn… Je komt thuis in je eigen huis!

Zowel voor beginners als gevorderden.

MEDITATIE ‘ZITTEN IN ZIJN’

Nieuwe start lessenreeks op donderdagavond 21 mei, Minnezolder !

Datum:
Donderdagen 21 en 28 mei, 4, 11,18 en 25 juni en 2 juli

Tijdstip:
Van 19u tot 21u

Locatie:
Minnezolder, Begijnhof 17 te Brugge
Ik zal veiligheidsmaatregelen nemen, indien nodig. Het is perfect mogelijk om op anderhalve meter afstand te zitten, mits beperkt aantal studenten. Je ontvangt hierover meer info of vraag ernaar.

Prijs:
€120 voor de reeks van 7 lessen (of min. 5 beurten aan 20€/sessie)

Het blijkt al zo deugddoend te zijn om gewoon te stoppen en stil te staan. Je dagelijkse drive en het springerige aapje in je hoofd tot bedaren te brengen. Dat is het begin van alle meditatie. Je laat je opgetrokkenheid, je bezorgdheden en je spanningen neerdalen in de aarde. In de stille schoonheid van mijn Minnezolder lukt dat vrij snel en ervaar je al gauw rust en gemak. Zijnsgeoriënteerde meditatie reikt verder dan ‘leren ontspannen’. Je leert je perspectief te wijzigen van psyche naar Spirit. Alsof je leert kijken naar de zon. Dan zijn je problemen niet weg – de schaduw ligt achter je – maar minder aan de orde. Je legt je loyaliteit niet bij al het onaffe in jou, maar bij liefdevol Zijn. Alsof je de sluier oplicht van je bezorgde, gestolde leefwereld en openvouwt naar een grotere, rijke zijnswijze, nooit aangetast door jouw geschiedenis, vrij van stress en ongemak. Zo ben je heel, vrij en ontwikkel je een goede holding om te leren dansen met het beest. Zo krijgt je toegang tot je wijsheidsgeest die nieuw gedrag en nieuwe antwoorden formuleert op de uitdagingen van je leven. Zijnsgeoriënteerde meditatie neemt alles van je wezen mee: niet alleen je psyche en je Spirit, maar ook je lichaam en je energetische huishouding. Daarom doen we ook bewegende meditatie en energie oefeningen. We visualiseren beelden die ruimtes van liefde en schoonheid in je wakker kussen, zodat Zijn makkelijk ontsloten wordt. Het nieuwste boek van Hans Knibbe ‘Zitten in Zijn’ is de inspiratie van de reeks.

Schrijf in voor 10 mei!
Trees Dewever, 0474-406.128 of trrr@telenet.be
Min. 6 deelnemers. Max. aantal deelnemers wordt later bepaald.

Zowel voor beginners als gevorderden. Neem contact met mij indien je twijfelt of deze cursus passend is voor jou.

Zie betalingsvoorwaarden

RETRAITE ‘RUSTEN IN ZIJN’

Tweedaagse retraite, Minnezolder Brugge

Datum:
Zondag 31 mei en maandag 2 juni 2020

Tijdstip:
Van 10u30 tot 15u30.
Eén uur middagpauze. Je kan een lunch meebrengen. Er is koffie en thee. Niet residentieel.

Locatie:
Minnezolder, Begijnhof 17 te Brugge

Prijs:
€ 110,-

In deze tweedaagse leren we wennen aan stilte en niet-doen. Via Zijnsmeditaties leer je diep loslaten en onthecht je van de woelige bovenlaag in je geest. Het is rusten als een berg, stil en nabij. Roerloos en mild neem je alle bewegingen waar, zonder er iets mee te doen. Je laat je energiesysteem, dat meestal opgetrokken is, neerdalen in een bedding van vertrouwen en diepe rust. Je gunt jezelf ruimte en liefde. Zo glij je stap voor stap van je doe-modus naar Zijn. Je ontdekt je verlichte Zijnsgrond die zo ruim en compassievol is dat alles er mag en kàn zijn. Je leert jezelf kennen als een liefdevol en spiritueel wezen: present, contactvol, zacht én helder.

Deze tweedaagse kan je zien als een kennismaking met het Zijnsgeoriënteerde pad van levenskunst en haar meditatievormen, maar is ook geschikt voor gevorderden. We beoefenen meditatie in stille en bewegende vorm. Er zijn deelrondes en visualisatieoefeningen.

Info en inschrijving:
Trees Dewever: 0474-406.128 of trrr@telenet.be

Schrijf in voor 15 mei, zodat iedereen tijdig weet of het doorgaat.
Je ontvangt meer praktische info, na inschrijving.
Min. 6 en max. 10 deelnemers (aan te passen, indien nodig)

Zie betalingsvoorwaarden

INSPIRATIE IN JE LEVEN / Padcoaching

4 zaterdagen verdiepende beoefening in kleine groep

Datum:
Zaterdagen 16 mei, 6, 20 en 27 juni 2020 (nieuwe data!)

Tijdstip:
van 14u tot 17u

Locatie:
Minnezolder, Begijnhof 17, Brugge
Ik zal veiligheidsmaatregelen nemen, indien nodig. Het is perfect mogelijk om op anderhalve meter afstand te zitten, bij max. 6 studenten. Je ontvangt hierover meer info of vraag ernaar.

Prijs:
€ 150,-

Voor mensen die al enigszins vertrouwd zijn met Zijnsoriëntatie en/of er affiniteit mee hebben. Er is telkens een thema, wat theorie, meditatie en beoefening. Zo je wil, breng je je eigen verhaal in. Op die manier leer je nieuwe vaardigheden te integreren in het dagelijkse leven. Je leert je eigen situaties benaderen vanuit je wijsheidsgeest en je krijgt zicht op gewoontes of leefpatronen. Je leert om passende antwoorden te vinden vanuit een hogere optiek. Door het werken met anderen ontstaat een inspirerend, menselijk vormveld. Je herkent veel en ontdekt nieuwe aspecten van jezelf. Je leert onbevreesd in het relatieveld staan, en falen hoort er gewoon bij! Je privé- en werksfeer worden daardoor positief beïnvloed.

Inschrijven en betalen:
Trees Dewever, 0474 406 128 of trrr@telenet.be
Voor 3 mei graag, zodat ik tijdig weet of de cursus kan doorgaan.
Min. 4 en max. 6 studenten

Zie betalingsvoorwaarden

GEZONDE ZELFLIEFDE

Najaarstraining Zijnsgeoriënteerde levenskunst

Datum:
Zaterdagen 5/9, 26/9, 10/10, 24/10, 14/11, 28/11, 5/12 en 12/12/ 2020

Tijdstip:
van 10u tot 13u

Locatie:
Minnezolder, Begijnhof 17 te Brugge

Prijs:
€ 365,- / betaald voor 1 augustus : 335,-€

In deze cursus ligt de focus op het leren liefdevol en erend omgaan met jezelf. Door onze westerse leefstijl is dit niet vanzelfsprekend. We lijden aan een gebrek aan basisvertrouwen om onszelf te verwelkomen, precies zoals we zijn. Door wijze zelfliefde te beoefenen hervinden we onze gronding en een inherent gevoel van waardigheid en verbondenheid. Dat is geen luxe, het is noodzakelijk om psychisch gezond te blijven, vertrouwen en welbevinden op te bouwen. Je leert contact maken met je natuurlijke, liefdevolle Zijnsaard, die veel opener en vrijer is dan hoe je jezelf meestal denkt. Je leert diep rusten in je basis. Dat schept ruimte om passende antwoorden te vinden in jouw leven.
Deze cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten en is ontwikkeld door de School voor Zijnsoriëntatie in Utrecht, parallel aan het boek ‘Gezonde Zelfliefde’ van Hans Knibbe.

Werkvormen
Meditatie, energiewerk, visualisatie en bewustzijnsoefeningen.

Voor wie?
Voor mensen die ‘Gezonde Zelfliefde’ in de praktijk willen leren brengen. Deze cursus is zowel voor diegenen die vertrouwd zijn met Zijnsoriëntatie als voor diegenen die willen kennismaken met het fysiek-energetische en psychologische werk van dit bijzondere, spirituele levenskunstpad.
Min. 6 en max. 12 deelnemers / na inschrijving ontvang je meer info.

Meer info en inschrijving:
Trees Dewever, Zijnsgeoriënteerd leraar: 0474/406128 of trrr@telenet.be
Voor nieuwe geïnteresseerden is een verkennend, informerend gesprek aan te raden.

Zie betalingsvoorwaarden


Begijnhof 17
8000 Brugge

050 61 28 30
0474 406 128
Email: trrr@telenet.be

Praktijk voor Zijnsgeoriënteerde Levenskunst - Trees Dewever

Schrijf je in op de Nieuwsbrief
Privacybeleid

In het prachtige Begijnhof vlakbij het Minnewater, een stiltegebied midden de stad.

Scroll To Top