Kalender

Deelnemen aan een workshop is leuk, verdiepend en geeft je tijd en ruimte om nieuwe vaardigheden te integreren in je leven.

Je wordt gespiegeld in hoe jij omgaat met jezelf en de ander.

Alles
  • Alles

LEEGTE MEDITATIES OP ZONDAG

Drie ochtenden in maart / april

Datum:
Op zondagen 28 maart, 18 en 25 april 2021

Tijdstip:
Van 10u tot 11u30

Locatie:
via zoom
Schrijf je in via mail, en/of vraag meer info. Daarna krijg je richtlijnen over de lessen en Zoom, die gemakkelijk te downloaden is.
Ook telefonisch kan je bij mij terecht: 0474 406 128.
trrr@telenet.be

Prijs:
€55 voor de reeks van 3 lessen

Leegte is een gekend begrip uit het boeddhisme, maar wordt vaak verkeerd begrepen. In Zijnsoriëntatie staat het niet voor een ascetische of nihilistische ruimte die moet worden bewaakt, maar voor oeverloze openheid! Leegte is de grond van alles en bevrijd je van alle fixaties. Net zoals je een rivier niet kan fixeren, kan je niets vasthouden waar je aan hecht. Alles in het leven is stromend, niets blijft. Tegelijk is leegte jouw pure bestaansniveau, ingebed in een eeuwigdurende, niet te vatten grootsheid. Loslaten en onthechten is juist een liefdevol gebaar. Het is respectvol naar alles en bevrijdt ons van alle pantsering, van alle plaatjes die we op onszelf en de ander plakken. De koele stilte waarin we landen blijkt tegelijk heel gevoelsrijk en liefdevol te zijn!

In deze reeks leren we diep ontspannen en alle ik-constructies loslaten. Dat deconstrueren kan analytisch gebeuren, maar ook worden getoetst aan rijke Zijnsbeelden. Dan kan de liefde die er al is, wakker worden gekust en gaan stromen. Het is belichaamde ‘kennendheid’ waarin het helder wordt dat we het niet nodig hebben om ons iedere keer weer ‘op te bouwen’ tot iets of iemand. We leren zien dat alle bewegingen en fenomenen gemaakt zijn van ruimte én ornamenten zijn van ruimte. In die ontmantelende oefeningen voelen we ons openvallen in leegte en gemak. Het maakt ons helder, daadkrachtig en we ervaren verbinding met alle vormen van leven.

Werkvormen: zittende en bewegende meditatie, visualisatie, tekstbespreking, deelrondes.

Schrijf in voor 18 maart
Trees Dewever, 0474-406.128 of trrr@telenet.be

Zie betalingsvoorwaarden

RUST IN ZIJN EN DOE WAT JE WILT !

Lessenreeks Zijnsgeoriënteerde meditatie

Datum:
Zes woensdagavonden op 20 en 27/1, 3, 17 en 24/2 en 3/3/2021

Tijdstip:
Van 19u tot 20u30u

Locatie:
via zoom
Schrijf je in via mail, daarna krijg je een bevestiging en link. Vooraf krijg je meer info en richtlijnen. Zoom is gemakkelijk te downloaden. Via een toegestuurde link kom je automatisch in mijn digitale meditatieruimte.

Prijs:
€95 voor de reeks van 6 lessen

In deze reeks krijg je enkele basis skills mee van Zijnsgeoriënteerde meditatie. Je spanne van aandacht bekijken en oefenen is altijd het begin, maar dit doen we in een zorgeloze sfeer. Het gaat vooral over ontspannen en loslaten van alles wat we halsstarrig vasthouden en dat is nogal wat! De rust en ruimte die langzaam indaalt blijkt de vruchtbare humus te zijn om je te openen voor de non-duale ruimte van Gewaar-zijn. Alsof je uit de schaduw stapt en in de zon gaat staan. Het is een wijziging van perspectief, waarbij je je onaffe leven verlaat en je toewendt tot de volstrekte weidsheid en uitgestrektheid van je geest. Het is wat in Zijnsoriëntatie het derde perspectief heet. We gaan die dimensie van onze geest, die er altijd is, verkennen, bewonen en er aan wennen. Zo krijgt je toegang tot je wijsheidsgeest, die liefdevol en kalm is.
Zowel bewegende als zittende meditatie. Zowel voor beginners als gevorderden. Neem contact met mij indien je twijfelt of deze cursus passend is voor jou. Interactief, met vragen en deelrondes.

Schrijf in voor 16 januari
Trees Dewever, 0474-406.128 of trrr@telenet.be

Zie betalingsvoorwaarden


Begijnhof 17
8000 Brugge

050 61 28 30
0474 406 128
Email: trrr@telenet.be

Praktijk voor Zijnsgeoriënteerde Levenskunst - Trees Dewever

Schrijf je in op de Nieuwsbrief
Privacybeleid

In het prachtige Begijnhof vlakbij het Minnewater, een stiltegebied midden de stad.