Kalender

Deelnemen aan een workshop is leuk, verdiepend en geeft je tijd en ruimte om nieuwe vaardigheden te integreren in je leven.

Je wordt gespiegeld in hoe jij omgaat met jezelf en de ander.

Alles
  • Alles
  • Meditatie
  • Zijnsoriëntatie

MEDITATIE IN DE KAPEL

Hoeve Engelendale Brugge

Datum:
zaterdag 30 juni 2018
Tijdstip:
10:00 - 12:00
Locatie:
Astridlaan 409 in Ver-Assebroek
Prijs:
€5

In het restant van een eeuwenoude plek van vrouwelijke spiritualiteit en zorg, vangen we wellicht een glimp op van het mystieke leven van toen. Dan doen we door te mediteren, in stille en bewegende vorm. Trees Dewever leidt je met zachte hand doorheen een aantal stappen van meditatie. Het is de babbelaar in je hoofd tot bedaren brengen. Dat lukt beter dan je denkt. Het is neerdalen in de vredige grondlaag van je geest en diep ontspannen. Ter afwisseling en met zicht op de Rijckeveldse bossen, rekken we mindful ons lichaam, zodat het vrijer gaat stromen…

Zorg voor aangepaste kledij of een fleece. In het kader van Straffe Streken, georganiseerd door Vormingplus Brugge.
Vanaf 12u kan je mee genieten van het potluck buffet, als je zelf iets meebrengt.

Info & inschrijving:
https://www.vormingplus-brugge.be/meditatie-de-kapel

MAAK KENNIS MET MEDITATIE

Gratis proefsessie

Datum:
zondag 8 juli 2018
Tijdstip:
10:30 tot 12:00
Locatie:
Minnezolder, Begijnhof 17 Brugge
Prijs:
GRATIS! Wel inschrijven op trrr@telenet.be of 0474-406 128

Deze proefles meditatie is bedoeld voor mensen met en zonder ervaring in meditatie. Wil je het proberen of wil je meer weten over de specifieke aanpak van Zijnsgeoriënteerde meditatie, dan ben je welkom. Je hoeft niet op de grond te zitten, al vind je op de Minnezolder tal van meditatiebankjes en -kussens. Als je afstemt samen met een groep en een goede meditatiehouding aanneemt, dan gebeurt er al iets! Moeilijk om met woorden te beschrijven, maar je zal het gegarandeerd ervaren. De drukte in je geest dwarrelt neer en je ervaart wijsheidsruimte rondom je ik-bezordheid…

MEDITEREN OP DE MINNEZOLDER

Vier maandagavonden zijnsmeditatie

Datum:
maandagen 6, 13, 20 en 27 augustus
Tijdstip:
van 19u30 tot 21u30
Locatie:
Minnezolder, Begijnhof 17, 8000 Brugge
(lees meer over de wegbeschrijving en parkeergelegenheid)
Prijs:
€60 / aparte les mogelijk, maar niet aanbevolen

In een reeks van vier avonden maak je kennis met Zijnsgeoriënteerde meditatie. Beginners welkom. Maar ook als je je meditatie wil verdiepen, ben je welkom. Het is de sleutel tot zelfonderzoek en het ontwikkelen van een liefdevolle houding naar jezelf en je medemens.Het is intussen bewezen dat meditatie het mentale welzijn verhoogt. Je leert diep ontspannen en de drukte in je hoofd tot bedaren kan brengen. Je leert je aandacht richten, maar je maakt ook contact met een gebied dat veel ruimer is dan je denken en doen. In meditatie daal je neer in de roerloze onderlaag of diepte van je geest. Het is zacht worden en vredig rusten in  heelheid. Als leraar Zijnsoriëntatie laat ik je proeven van diverse methodieken en invalshoeken, eenvoudig en nabij. Er zijn stoelen, meditatiebanken en -kussens beschikbaar. We mediteren bewegend en zittend. Op een prachtige locatie: het Begijnhof in Brugge…

Info en inschrijving:
trrr@telenet.be of 0474 406 128

JAARTRAINING ZIJNSORIENTATIE

Basisopleiding en padcoaching 2018-'19

Datum:
- Zaterdagnamiddagen: 15/9, 10/11, 24/11, 8/12, 19/1, 9/2 en 27/4
- Tweedaagse: 30 en 31 maart 2019
Tijdstip:
Zaterdag van 14u tot 17u
Weekend maart van 10u tot 16u30
Locatie:
Minnezolder, Begijnhof 17 te Brugge
Prijs:
€395

Je leert een aantal Zijnsgeoriënteerde principes en onderzoekt jezelf diepgaand, zowel psychologisch als spiritueel. Je krijgt meer zicht op je defensieve patronen en leert deze los te laten. Je wordt vrijer en leert vertrouwd worden met de basale openheid en goedheid van je wezen. In de padcoaching is ruimte voor je eigen verhaal en de dingen waar je meer helderheid over wil. Je wordt gespiegeld in je àl vrije aard. Je maakt contact met een wijze van zijn die zoveel ruimer en warmhartiger is dan hoe je jezelf denkt.

– Werkvormen: zitmeditatie, meditatie in beweging, instructie en theorie, visualisatie, verkennende oefeningen in tweetallen, persoonlijke begeleiding in padcoaching (tweedaagse)
– Aanbevolen literatuur: ‘Gezonde Zelfliefde’ van Hans Knibbe
– Beoefening thuis: je krijgt suggesties voor beoefening of maakt een reflectieverslag. Het is aan te raden regelmatig te mediteren.
– De cursus gaat door vanaf 6 deelnemers, het max. aantal is 10.
– Inschrijven voor 3 september.
– Neem vooraf contact indien je niet vertrouwd bent met Zijnsoriëntatie, meer info wil, of wil onderzoeken of het passend is voor jou.- Meer info over Zijnsoriëntatie: https://www.schoolvoorzijnsorientatie.nl/

Contact: Trees Dewever, 0474 406 128 of trrr@telenet.be

ONTSPANNEN IN ZELFLIEFDE

Drie zondagochtenden meditatie

Datum:
vanaf 10 juni 2018
Tijdstip:
zo, 10/06/2018 - 10:00 - 12:00
zo, 17/06/2018 - 10:00 - 12:00
zo, 24/06/2018 - 10:00 - 12:00
Locatie:
Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen
Wandelweg 11
8500 Kortrijk
Prijs:
€38

Op deze ochtenden geven we onszelf rust, ruimte en liefde. Het accent ligt op meditaties, in stille en bewegende vorm. We geven onszelf een buffer van goedheid en vertrouwen. Zo kunnen we beter met de stress van alledag omgaan en herstellen we onze emotionele balans. Het zijn eenvoudige, diep ontspannende oefeningen die onze fysieke presentie vergroten en onze energiebalans herstellen.

Meer info:
www.vormingplusmzw.be

Hoe inschrijven:
Via Vormingplus Kortrijk

RUSTEN IN ZIJN

Driedaagse retraite - Stiltehoeve

Datum:
19 tem 21 juni 2018
Tijdstip:
van dinsdag 10u tem donderdag omstreeks 19u
twee nachten in single kamer met gedeeld sanitair
Locatie:
Stiltehoeve Metanoia Damme, Waterhoek, 2 - 8340 Damme
Prijs:
€335 all in

Een driedaagse retraite waarin je uitgenodigd wordt om tot diepe ontspanning te komen. Wil je ervaren wat meditatie en stilte met je doet? Je oefent met diep loslaten, onthechten van de woelige bovenlaag in je geest. Het is rusten als een berg. Het is degene zijn wie je bent als je rust in heelheid.

Leonard Cohen zei het zo: “If you don’t become the ocean, you ‘ll be seasick everyday!” We laten ons energiesysteem, dat meestal opgetrokken is, dalen in een bedding van vertrouwen en roerloosheid. Het is de beoefening van niet-doen en mededogen. Het is een buffer van liefde en mildheid opbouwen, om beter met onze levensthema’s te kunnen omgaan.

We mediteren bewegend en zittend – op een stoel of op een meditatiebankje. Er zijn inspirerende deelrondes en instructies. Mijn inspiratie is Zijnsoriëntatie, een modern, spiritueel levenskunstpad dat boeddhistische spiritualiteit verbindt met psychotherapeutische kennis.

Als leraar Zijnsoriëntatie introduceer ik je graag in de rijkdom van deze visie.

Programma van 10u tot 12u30 en van 15u30 tot 18u. Ochtend- en avondmeditatie facultatief. Genoeg tijd om de prachtige omgeving te verkennen, het labyrint te lopen of te genieten van de bloementuin. Lekkere vegetarische maaltijden.

Meer info:
www.stiltehoevemetanoia.be

Hoe inschrijven?
via de Stiltehoeve: 050/702 100 of  info@stiltehoeve.be


Begijnhof 17
8000 Brugge

050 61 28 30
0474 406 128
Email: trrr@telenet.be

Praktijk voor Zijnsgeoriënteerde Levenskunst - Trees Dewever

Schrijf je in op de Nieuwsbrief
Privacybeleid

In het prachtige Begijnhof vlakbij het Minnewater, een stiltegebied midden de stad.