Kalender

Deelnemen aan een workshop is leuk, verdiepend en geeft je tijd en ruimte om nieuwe vaardigheden te integreren in je leven.

Je wordt gespiegeld in hoe jij omgaat met jezelf en de ander.

Alles
  • Alles
  • Meditatie
  • Zijnsoriëntatie

MEDITEREN OP DE MINNEZOLDER

Vier maandagavonden zijnsmeditatie

Datum:
maandagen 6, 13, 20 en 27 augustus
Tijdstip:
van 19u30 tot 21u30
Locatie:
Minnezolder, Begijnhof 17, 8000 Brugge
(lees meer over de wegbeschrijving en parkeergelegenheid)
Prijs:
€60 voor de reeks

In een reeks van vier avonden maak je kennis met Zijnsgeoriënteerde meditatie. Beginners welkom. Maar ook als je je meditatie wil verdiepen, ben je welkom. Het is de sleutel tot zelfonderzoek en het ontwikkelen van een liefdevolle houding naar jezelf en je medemens. Je leert diep ontspannen en de drukte in je hoofd tot bedaren kan brengen. Je leert je aandacht richten, maar je maakt ook contact met een gebied dat veel ruimer is dan je denken en doen. In meditatie daal je neer in de roerloze onderlaag of diepte van je geest. Het is zacht worden en vredig rusten in  heelheid. Als leraar Zijnsoriëntatie laat ik je proeven van diverse methodieken en invalshoeken, eenvoudig en nabij. Er zijn stoelen, meditatiebanken en -kussens beschikbaar. We mediteren bewegend en zittend. Op een prachtige, mystieke locatie: het Begijnhof in Brugge…

Aparte les:
Gezien de vakantieperiode is het mogelijk de lessen apart te volgen en te betalen (15€ per les)

Info en inschrijving:
trrr@telenet.be of 0474 406 128

JAARTRAINING ZIJNSORIENTATIE

Rusten in Zijn - basisopleiding 2018-'19

Datum:
- Zaterdagnamiddagen: 15/9, 10/11, 24/11, 8/12, 19/1, 9/2 en 27/4
- Tweedaagse: 30 en 31 maart 2019
Tijdstip:
Zaterdag van 14u tot 17u
Weekend maart van 10u tot 16u30
Locatie:
Minnezolder, Begijnhof 17 te Brugge
Prijs:
€395

Je onderzoekt jezelf diepgaand, zowel psychologisch als spiritueel. Je krijgt meer zicht op je defensieve patronen en leert deze los te laten. Er is ruimte voor persoonlijke spiegeling en de dingen waar je meer helderheid over wil. Je wordt vrijer en leert vertrouwen op de basale openheid en goedheid van je wezen. Je wordt gespiegeld in je àl vrije aard. Je maakt contact met een wijze van zijn die zoveel ruimer en warmhartiger is dan hoe je jezelf denkt.

– Werkvormen: zitmeditatie, meditatie in beweging, instructie en theorie, visualisatie, verkennende oefeningen in tweetallen.
– Aanbevolen literatuur: ‘Gezonde Zelfliefde’ en ‘Zie, je bent al vrij!’ van Hans Knibbe
– Beoefening thuis: je krijgt suggesties voor beoefening of maakt een reflectieverslag. Het is aan te raden regelmatig te mediteren.
– De cursus gaat door vanaf 6 deelnemers, het max. aantal is 10.
– Inschrijven voor 4 september.
– Neem vooraf contact indien je niet vertrouwd bent met Zijnsoriëntatie, meer info wil, of wil onderzoeken of het passend is voor jou.
– Info over Zijnsoriëntatie: https://www.schoolvoorzijnsorientatie.nl/

Contact: Trees Dewever, 0474 406 128 of trrr@telenet.be

INTRODUCTIE JAARTRAINING ZIJNSORIENTATIE

Gratis kennismaken op de Minnezolder

Datum:
zaterdag 1 september
Tijdstip:
van 14u tot 16u
Locatie:
Minnezolder, Begijnhof 17, 8000 Brugge
(lees meer over de wegbeschrijving en parkeergelegenheid)
Prijs:
Gratis! Wel inschrijven op trrr@telenet.be of 0474-406 128

Deze middag is bedoeld voor mensen met interesse in de jaartraining of de specifieke aanpak van Zijnsgeoriënteerde meditatie. Ik vertel je in het kort wat Zijnsoriëntatie is en wat de jaartraining inhoudt, maar we gaan ook mediteren. Zowel zittend als bewegend. Je maakt kennis met mij en mijn werk. Alle vragen zijn welkom. Waar het in de grond over gaat? Op je gemak leren zijn met ongemak – rustend in de altijd aanwezige, zorgeloze ruimte van Zijn…

Info en inschrijving:
trrr@telenet.be of 0474 406 128

OP JE GEMAK MET ONGEMAK

Zijnsgeoriënteerde levenskunst

Tijdstip:
zaterdag 6 oktober, van 10u tot 16u30
Locatie:
Vormingplus Brugge
St. Pieterskerklaan 5
8000 Brugge
Prijs:
€40

Op deze zaterdag geven we onszelf rust, ruimte en liefde. Een buffer van goedheid en vertrouwen. Zo kunnen we beter met de stress van alledag omgaan en herstellen we onze emotionele balans. Het zijn eenvoudige, diep ontspannende oefeningen die onze fysieke presentie vergroten en onze energiebalans herstellen. ‘Shit happens’ zeggen de boeddhisten en daarmee tonen ze aan dat het weinig zin heeft om dramatisch te doen over angsten, boosheid of verdriet. Het leven stroomt, verandert en pijn zal er altijd deel van uitmaken. Hoe kan je mild zijn voor jezelf en de ander? Hoe kan je je openen voor de oneindige, liefdevolle onderstroom van al wat leeft? Je oefent met meditatie, in stille en bewegende vorm. Met zachte hand laat ik je als trainer Zijnsoriëntatie proeven van dit hedendaagse, spirituele levenskunstpad dat westerse psychotherapie verbindt met oosterse filosofie.

Meer info:
Vormingplus Brugge

Hoe inschrijven:
Vormingplus Brugge


Begijnhof 17
8000 Brugge

050 61 28 30
0474 406 128
Email: trrr@telenet.be

Praktijk voor Zijnsgeoriënteerde Levenskunst - Trees Dewever

Schrijf je in op de Nieuwsbrief
Privacybeleid

In het prachtige Begijnhof vlakbij het Minnewater, een stiltegebied midden de stad.