Kalender

Deelnemen aan een workshop is leuk, verdiepend en geeft je tijd en ruimte om nieuwe vaardigheden te integreren in je leven.

Je wordt gespiegeld in hoe jij omgaat met jezelf en de ander.

Alles
  • Alles

ZIJNSVERGETELHEID

Een boek van Trees Dewever

Datum:
De boekvoorstelling vond plaats op zondag 27 november 2022 in de Magdalenakerk in Brugge.

Tijdstip:

Locatie:

Prijs:
20€, te koop in de betere boekhandel of via Bol.com

Inhoud:
Zijnsvergetelheid is een essayistische verhalenbundel over het grote en het kleine ‘zijn’. Een persoonlijk onderzoek over hoe het menselijke falen en de allesomvattende liefde onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Over hoe het zover is kunnen komen dat we vergeten zijn dat we ingebed zijn in het grotere geheel, in Zijn.
In dit boek schuw ik mijn eigen pijnlijkheden niet en beschrijf ik hoe die doorwerkten in mijn leven. Het gaat over de kunst om op je gemak te leren zijn met ongemak. Om basale goedheid en wijsheid te zien in alles wat zich ontvouwt in het leven. Hoe leiden psychologisch en spiritueel welzijn tot een goed leven? Zijnsvergetelheid is een diep onderzoek van de menselijke geest. En hoe het aanboren van ruimere gebieden in je geest je zachter en contactvoller maken. Met jezelf, met alle menselijke en niet-menselijke leven.

Het korte verhaal Marie lees je in mijn blogs.

Uitgeverij Elikser, Trees Dewever, 2022
ISBN: 978 946365 486 9

VOELEN ZONDER WOORDEN

Online sessie, woensdag 27 december '23, om 9u30

Datum:
Woensdag 27 december 2023

Tijdstip:
van 9u30 tot 11u

Locatie:
Online, via zoom.

Prijs:
Vrije bijdrage!

Inhoud:
Door overmatig denken, scannen van berichten en gericht zijn op de ander is het nog niet zo gemakkelijk om jezelf te voelen. Om stil te staan bij wat jou past, waar je naar verlangt, wat je blij maakt. Via begeleide meditaties scheppen we daar ruimte voor. Het is eenvoudiger dan het lijkt om je geest te laten baden in stilte. Om jezelf nabij te zijn. Om je te verbinden met ruimte die niets vraagt en alles al heeft om gelukkig te zijn. Als we nu eens alle woorden zouden wissen? Alle verhalen onaf laten en alleen maar voelen? De beweging voelen in je adem zonder ook maar iets te sturen. Alleen maar voelen zonder iets te benoemen. Het gewaarworden van je teen tot de nevelen in het heelal. Dat experiment wil ik met je doen! Traag, met kleine bewegingen van je lichaam en grote opmerkzaamheid van je geest. Ik begeleid je meditatief, haal je telkens uit de afleiding van verhalen en betekenissen. Het is eenvoudig, verwonderd aanwezig zijn. Niets doen en alles laten.

Nadien delen we hoe het was en wat zich aandiende. Ik ben benieuwd. Jij ook?
Werkvormen: minimale, bewegende meditatie en zittende meditatie. Het laatste half uur delen we wat we ontdekt hebben. Teaching en vragen.

Inschrijven
Via mail naar trrr@telenet.be. Nadien krijg je meer info en een zoomlink.


Begijnhof 17
8000 Brugge

Tel: 0474 406 128
Email: trrr@telenet.be

Praktijk voor Zijnsgeoriënteerde Levenskunst - Trees Dewever

Schrijf je in op de Nieuwsbrief
Privacybeleid

In het prachtige Begijnhof vlakbij het Minnewater, een stiltegebied midden de stad.