Trees Dewever - Massage, life coaching en workshops te Brugge Visie   Trees Dewever   Begijnhof   Kalender   Nieuwsbrief   Blog   Contact
Praktijk voor Lichaams- en Levenskunst - Massage, life coaching en workshops te Brugge
visie trees dewever begijnhof brugge

Trees Dewever
Praktijk voor Lichaams- en Levenskunst
Begijnhof 17
8000 Brugge

NIEUW! Lees mijn blog!

Contactpagina
Referenties
Literatuur
Links


Massage Coaching Workshops


Visie

Missie
In mijn praktijk begeleid, initieer en faciliteer ik allerlei activiteiten rond zelfontwikkeling, bewustwording, lichaamswerk en spiritualiteit. Als massagetherapeute werk ik vooral rond diepe ontspanning en het ervaren van heelheid. Als trainer in Zijnsoriëntatie coach ik mensen en groepen om beter in relatie te zijn met zichzelf en de wereld. Ik reik mensen handvatten aan om gezond, competent en geïnspireerd in het leven te staan. Met mijn handen, mijn voeten, mijn kennis en mijn hart.

Nood
Het raakt mij dat in ons welvarende land het zelfdodingscijfer en het gebruik van psychofarmaca tot de hoogste in de wereld worden gerekend. Het is tijd om nieuwe antwoorden te verzinnen op nieuwe problematieken. Er is veel verbinding, competentie en warmte nodig in een groeiende golf van afgescheidenheid, donkerte en diepe eenzaamheid. Met z'n allen moeten we een vriendelijker en liefdevoller psychosociaal klimaat creëren. Daar werk ik graag aan mee.

Innovatie
In mijn praktijk maak ik verbindingen tussen wetenschap en spiritualiteit, tussen lichaam en geest, tussen kennis en ervaring, tussen oost en west, tussen eeuwenoude wijsheidstradities en psychologie. Ik kijk naar mensen met een open, milde blik en geef hen zowel fysieke, psychologische als spirituele ondersteuning, al naargelang wat nodig en wenselijk is. Een voorbeeld. Een klant zoekt mij op met de vraag om zijn pijnlijke nek en gespannen schouders te masseren en te verzachten. Wat ik ook doe, met kennis en kunde. Maar soms voel ik dat achter die stijve nek een wereld schuilt van verdriet, angst of 'halsstarrigheid'. Soms is een depressie of burnout nabij. In dat geval reik ik mensen tools aan om beter om te gaan met de knelpunten in hun leven. Zo vind ik het belangrijk om mensen te leren mediteren. Het is een douche voor de geest, het leidt tot meer zelfkennis, en het stelt ons in staat een diepe bron van geluk aan te boren in onszelf. Wijsheid en wellness gaan hand in hand in mijn praktijk...

Inspiratie
Mijn voornaamste inspiratie in het begeleiden van mensen is Zijnsoriëntatie, een eigentijds, spiritueel pad voor levenskunst, met de School voor Zijnsoriëntatie in Utrecht als thuisbasis. Ik volg er trainingen sinds 2006 en beëindigde met vrucht mijn masteropleiding (2012-2015), waarin ik getraind werd om deze visie door te geven. Het is een pragmatische benadering die psychotherapie verbindt met boeddhisme en daarin vrij uniek is. De inspiratie is eeuwenoud maar tegelijkertijd  nieuw en innoverend in zijn praktische, hedendaagse vertaling.
www.zijnsorientatie.nl

Mijn massages zijn gebaseerd op Rebalancing technieken, Californische of Thaise massage, ondersteund door aromatherapie.