Trees Dewever - Massage, life coaching en workshops te Brugge Visie   Trees Dewever   Begijnhof   Kalender   Nieuwsbrief   Blog   Contact
Praktijk voor Lichaams- en Levenskunst - Massage, life coaching en workshops te Brugge
meditatie te brugge

"Ik sluit mijn ogen om beter te kunnen zien."
— Paul Gauguin

Zijnsoriëntatie
Massage
Massagedag voor koppels
Traditionele Thaise massage
Meditatie
Ars Vitae
Relaxatie
Organisaties en bedrijven


Trees Dewever
Praktijk voor Lichaams- en Levenskunst
Begijnhof 17
8000 Brugge

NIEUW! Lees mijn blog!

Contactpagina
Referenties
Literatuur
Links
Massage Coaching Workshops


Meditatie als levenskunst

In ervaringsgerichte workshops introduceer ik jou in Zijnsgeoriënteerde meditatie als krachtig middel tot zelfonderzoek en bewustwording. Maar het is ook meer. Het is een herinnering aan wat uit ons zicht onttrokken is: onze heelheid en verbondenheid met al wat is.

In een eerste fase beoefenen je wakkertemeditatie en brengen je je geest tot rust. 'Mindful' leer je je aandacht verzamelen en vertrouwd raken met het wakkere van het hier en nu. Je bent aanwezig met alles wat er is, precies zoals het is. Zonder oordelen of verbeteringsprojecten. Helder en present.

In een tweede fase leer je contact maken met dat deel van jou dat al vrij, ongeschonden en inherent goed is. We hebben er allemaal een intuïtie van. Het is onze Spiritdimensie: een lichte, ruime en liefdevolle dimensie die meestal versluierd is door hardnekkige psychepatronen of conditioneringen. Het vergt de bereidheid om uit je vertrouwde, strakke denkkader te stappen en de vrije en liefdevolle dimensie in jou wakker te kussen. Als middel kan hiervoor visualisatie gebruikt worden. Het effect is dat je stroming, straling, moeiteloosheid, maar ook diepe rust ervaart. Het voelt aan als een diep thuiskomen bij jezelf en het liefdeswezen dat je bent.

In een derde fase laat je alle methodes los en rusten je in Zijn of in volstrekte openheid. Het is de pure, vrije, grenzeloze aard van je geest. Het is non-duale meditatie of non-meditation: no problem, no solution!

Zijnsoriënteerde meditatie is bijzonder vanwege zijn grote kennis van mentale psychebewegingen en de wijsheid van het Dzogchen boeddhisme. Diverse methodieken worden beoefend: van bewegende meditatie tot begeleide zitmeditatie en evocerende deelrondes. Doorspekt met theorie, humor, mijn eigen ervaringen en veel stiltemomenten. We praktiseren, delen en onderzoeken: de weg is het doel!

Op vraag geef ik ook privélessen.