Trees Dewever - Massage, life coaching en workshops te Brugge Visie   Trees Dewever   Begijnhof   Kalender   Nieuwsbrief   Blog   Contact
Praktijk voor Lichaams- en Levenskunst - Massage, life coaching en workshops te Brugge
massage brugge

Traditionele Thaise massage
Harmoniserende oliemassage
Massage op de kleren
Verwen-halve-dag voor 2 personen


Trees Dewever
Praktijk voor Lichaams- en Levenskunst
Begijnhof 17
8000 Brugge

NIEUW! Lees mijn blog!

Contactpagina
Referenties
Literatuur
Links


Massage Coaching Workshops


Massage, hoe het werkt

Massage is zo oud als de straat.
Door het simpele feit dat iedereen aanraking nodig heeft en er af en toe momenten zijn in een mensenleven waarbij aandacht en fysiek contact ondersteunend werken. Het maakt niet zo veel uit als het om fysiek of emotioneel ongemak gaat. Massage is eenvoudig, verwarmend, koesterend, en een uiting van liefde en zorg. Nabij en intiem.

Massage werkt procesondersteunend en herstellend.
Het heeft het een positieve invloed op alle lichaamsfuncties: bloeddoorstroming, lymfestroming, ademhaling, zenuwstelsel en via neurofysiologische prikkels werkt het positief in op gemoed en gedrag. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd, waardoor je beter herstelt na een ziekte. Je ontwikkelt een meer gevoelig zintuiglijk bewustzijn, je krijgt meer contact met je lichaam. Een gevoel van welbehagen en genot stimuleert de hormonale werking (oxytocine) en brengt zelfgenezende reflexen op gang.

Massage is levenskunst.
Het verhoogt de kwaliteit van je leven en maakt het rijker. We leven ons leven vanuit een smal perspectief, in een strakke mentale plattegrond en binnen een streng verwachtingspatroon. Een breed scala van beleving, plezier en mysterie wordt daardoor afgesloten. Massage is een manier om te leren genieten, om de splitsing tussen hoofd en lichaam te herstellen - tussen onszelf en de ander, tussen onszelf en de wereld, tussen ons denken en ons voelen. Massage kneedt je lijf present, onttovert je in het hier en nu, en kust je hart wakker. Zo dichtbij, eindelijk thuis. Stille afstemming en diepe verbondenheid voeren je naar ongekende gebieden in jezelf. Massage is de beste kuur tegen ons gevoel van afgescheidenheid en isolement.

Massage is ambachtelijk, natuurlijk en intens.
Je hebt er enkel je twee handen voor nodig, een paar zachte handdoeken, wat plantaardige olie, een beetje magie… en het avontuur ontvouwt zich! Geen enkele machine kan de nabijheid van twee warme handen vervangen. Massage is een onderhoudsbeurt voor het lichaam. Je lichaam ondersteunt je je hele leven en heeft dus af en toe jouw aandacht en zorg nodig. Je sluit er beter vriendschap mee, want het fysieke lichaam is de bemiddelaar tussen al onze ervaringen. Als het ontspannen en in balans is, dan blijken veel van onze problemen onooglijk te zijn.

Aromatherapie
Je kiest één van mijn massagemengsels op basis van de geur. Aan de basisolie (amandel+jojoba) voeg ik synergieën toe van natuurlijke etherische oliën, die de massage een geurige meerwaarde geven. Afhankelijk van het type werken ze subtiel ondersteunend en ontspannend op fysiek, mentaal of spiritueel niveau.

Masseren kan je leren
Iedereen kan masseren, en geven is net zo interessant en heilzaam als ontvangen. Hoe heerlijk zou het niet zijn als koppels, familieleden of vrienden af en toe de tijd namen om elkaar te masseren. Een mooie oefening om op een bijzondere manier in contact te zijn, voorbij het mentale en het verbale. Ik vind het een plezier om mensen te leren masseren. Dat kan individueel of via workshops. Ik hou van de verwondering van mensen over wat hun aanraking met een malse en liefdevolle hand kan teweegbrengen. Ik hou ervan om te zien hoe mooi ze worden als ze diep ontspannen zijn. Ik hou van een lichte, speelse en tedere toets. Massage is zoals alle waardevolle dingen: eenvoudig én complex, licht én diep, zacht én krachtig. Een kunst, een houding. Om te leren, om te koesteren.

Kom je proeven?