Trees Dewever - Massage, life coaching en workshops te Brugge Visie   Trees Dewever   Begijnhof   Kalender   Nieuwsbrief   Blog   Contact
Praktijk voor Lichaams- en Levenskunst - Massage, life coaching en workshops te Brugge
Begijnhof Brugge

Trees Dewever
Praktijk voor Lichaams- en Levenskunst
Begijnhof 17
8000 Brugge

NIEUW! Lees mijn blog!

Contactpagina
Referenties
Literatuur
Links
Massage Coaching Workshops


Begijnhof

Zelf bezocht ik het "Prinselijk Begijnhof ten Wijngaarde" voor het eerst in 2002.  Ik stond perplex. Dat in Brugge zoiets moois bestond, wat een verrassing ! Samen met mij zijn velen geraakt door de krachtige sereniteit en de schoonheid van de site, die nog altijd een stilteplek is midden de stad. Het Begijnhof is gesticht in de 13° eeuw en werd in 1998 uitgeroepen tot cultureel werelderfgoed door de Unesco. Rond het grote binnenplein ligt de kerk, het klooster van de zusters Benedictinessen, het Begijnhofmuseum en een reeks witte huisjes uit de 17° en 18° eeuw, bewoond door vrouwen. Het laatste begijntje overleed rond 1930, maar de kloosterzusters bewaken er nog altijd het historische, mystieke karakter.

Mijn praktijk en de Minnezolder in het huis nr. 17 kijken niet uit op het grote binnenplein, maar liggen in "het staartje", een doodlopende wegel die uitgeeft op het plein. Het is een voorrecht om op deze plek spiritualiteit en levenskunst in al zijn facetten een eigentijdse invulling te geven.

De poorten van het Begijnhof sluiten elke dag om 18u30 en parkeren is niet eenvoudig.

Een aanrader is de Stationsparking. Slechts 0,70€/u of max. 3,50€/dag en op 10' stappen. Dichterbij, in de Prof. dr. Sebrechtsstraat, kan je max 2u parkeren en betaal je voor het eerste uur 1,80€ en voor het tweede uur 2,40€.


Lees ook de wegbeschrijving